Hasan Turan’ın hayatı kitap oldu

Hasan Turan’ın hayatı kitap oldu


Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ceyhanlı halk ozanı Hasan Turan’ın hayatı kitap haline getiriliyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı açıklamada, “Ünlü halk ozanımız, Mustafabeyli beldemizde ilk belediye başkanlığını, Yatılı Bölge Okulu Müdürlüğünü ve CHP Ceyhan İlçe Başkanlığını da yapmış çok yönlü bir şahsiyettir. Yine başka bir hemşehrimiz Dr. Halil Atılgan tarafında kaleme alınan ünlü ozan Hasan Turan’ın kitap taslağını inceledim. Çok duygulandım. Kendisine bu verimli çalışmadan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Başkan Sözlü, uzun bir araştırma ve incelemeden sonra kaleme alınan kitabı, Ceyhan Belediyesi kültür hizmetleri adı altında kitaplaştıracaklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Belediye Kültür Yayınları ile Ceyhan tarihine ışık tutmakla birlikte kendi aydınımıza da sahip çıkma gayretine girdik. Bu tür hizmetlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Dr. Halil Atılgan ise Aşık Ferahi, Hasan Turan gibi bölgenin halk ozanlarıyla hemşehri olmaktan onur duyduğunu belirterek, "Bu çalışmamızı belediye kültür hizmetleriyle ölümsüzleştirecek olan Ceyhan Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye de çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu

Öte yandan “Nemalacak Felek Benim”, “Şiirleri” ve “Buruk Anılar” başlığı ile üç bölüm ve 500 sayfadan oluşacak olan kitabın “Ana Beni Eversene” adıyla mart ayı başlarında Ceyhan Belediyesi kültür hizmeti olarak basılacağı bildirildi.

1 yorum:

  1. Köy Enstitülerinin yetiştirmiş olduğu kıymetli değerlerden biri olan Hasan Turan babamın Köy Enstitüsünden arkadaşı ve Ceyhanda komşumuzdu.Onunla ilgili bir anıyı babamdan dinlemiştim.
    İnönü Düziçi Köy Enstitüsünü ziyareti sırasında Hasan Turan'ın okuduğu şiirlerden etkilenir ve O'nu yaz tatilinde Ankara'ya pembe köşke davet eder. Tatil gelir ve Hasan Turan Pembe Köşke gider.Akşam, ileri gelen siyasilerin de olduğu bir yemek vardır. Yemekte balık sunulur. Hasan Turan bakar ki herkes çatal bıçakla yemektedir balığı. Bir iki hamle eder ama bir türlü balığı yeme pozisyonuna getiremez. Hem mahçubiyetten hem balıkla uğraşmaktan kanter içinde kalmıştır. İnönü durumu görür ve müdahele eder." Hasan, başka yemek söyleyelim ne istersin ? " diye sormuş. Hasan Turan " Kuru fasulya pilav olsa yeter" demiş.

    YanıtlaSil